Over ons

Hoe werkt KIDZO ?


KIDZO.be
is een marktplaats waar online via een eigen webwinkel tweedehands kinderkleding en -spulletjes aangeboden wordt aan alle bezoekers van onze site.

Wanneer je je kinderspulletjes wil verkopen op onze site, moet je verkoper worden. Hoe doe je dit? Klik op het icoontje “Word Winkelier !, vul het registratieformulier in en start met de opmaak van je eigen winkeltje. De layout van de winkeltjes ligt vast, maar elkeen kan zijn eigen winkeltje een persoonlijke touch geven door middel van een omslag- en profielfoto. Bedenk daarbij nog een leuke originele naam voor je winkeltje en ga van start!

Elk kledingstuk of spulletje kan je individueel invoeren. Let er op dat je hierbij ELK vakje (kenmerk) aanvinkt dat van toepassing is. Bv. je wilt een trui voor een jongen invoeren, vink dan zowel jongens, als trui’ aan. Vink je jongensniet aan, dan zal je trui zowel bij jongensals bij meisjesterecht komen. Opgelet. Het invoeren van al jouw spulletjes kost tijd. Je krijgt er evenwel veel voor in de plaats. Dankzij de sterke zoekfunctie word je heel snel gevonden en is de kans op verkoop groter dan om het even welke andere site.

Elk spulletje, net als jouw volledige winkel, kan gedeeld worden op onder andere Facebook. Met deze rechtstreekse link kan je om het even waar gemakkelijk reclame maken voor jouw eigen spulletjes.

Verwijder binnen de vijf werkdagen de verkochte spullen. Op die manier blijft onze site overzichtelijk en word je niet onnodig gecontacteerd met betrekking tot reeds verkochte spulletjes.

Waarom kiezen voor KIDZO.be?


Wij bieden je een overzichtelijke, mooi ogende site aan, waar je als verkoper beschikt over een eigen webwinkel. Door de uiterst krachtige zoekfunctie is de kans groot dat jouw spulletjes snel gevonden worden door potenti
ële kopers en dus snel verkocht geraken.

In tegenstelling tot de meeste sites, nemen wij geen commissie op de verkocht spulletjes. De prijs dat je overeenkomt met de koper, is ook het bedrag dat je van deze koper ontvangt.

Op KIDZO.be vind je enkel kleding en spulletjes van en voor kinderen terug, wat KIDZO.be specifiek en uniek maakt. 

Wat betaal je voor KIDZO.be?


De (ver)koop van de spullen wordt onderling tussen koper en verkoper geregeld.
KIDZO.be verkrijgt per verkocht item geen commissie. 

Het gebruik van de site en de kleine webwinkels zijn gratis en zullen gratis blijven.

Waarom online kopen en verkopen?


Tijdswinst
. Er wordt geen tijd verloren in verplaatsing, het zoeken van parkeerplaats en het urenlang slenteren op een tweedehandsbeurs. Alles gebeurt van waar je wil, wanneer je wil. Ook druk bezette, werkende mamas en papas, krijgen hierdoor de kans om kinderspulletjes te kopen of verkopen. Door de krachtige zoekfunctie vind je onmiddellijk wat je zoekt en hoef je niet door een stapel kleren of spullen te gaan.

24/24 - 7/7. Een webwinkeltje is doorlopend open. Alle mogelijke vrije momenten gedurende de dag, kunnen besteed worden aan het doorzoeken van de winkeltjes of het updaten van je eigen winkeltje, dag en nacht! 

Waarom tweedehands?


Goed voor de portemonnee!
Tweedehands spullen worden over het algemeen aan spotprijsjes aangeboden. Meer kopen voor minder geld! Dikwijls kunnen ze enkele rondjes mee, waardoor je de spullen vaak voor dezelfde prijs terug kunt verkopen.

In goede staat.Babykleertjes en kinderkleding worden meestal maar kort gedragen. Daardoor zien ze er vaak nog zo goed als nieuw uit als je kindje er uitgegroeid is. Ook de spulletjes worden over het algemeen niet lang gebruikt en kunnen gerust nog enkele rondjes mee.

Goed voor het milieu. De spulletjes krijgen een tweede, derde, vierde leven, waardoor er minder nieuwe spulletjes gemaakt moeten worden = recyclage!

Tips & tricks


Duidelijke foto’s

Alle spulletjes dienen gefotografeerd te worden. Duidelijke fotos trekken meer aandacht dan wazige fotos. Ze duiden ook op ordelijkheid en netheid. Tracht alle spulletjes tegen een egaal witte achtergrond te fotograferen. Zorg er voor dat enkel het aangeboden stuk op de foto staat. Mijdt met andere woorden andere voorwerpen op de achtergrond. Dit leidt af en maakt de foto minder aantrekkelijk.

 

Duidelijke omschrijving

Vink bij het ingeven van het zoekertje zoveel mogelijk kenmerken aan. Hoe beter gedetailleerd, hoe groter de kans om gevonden te worden! Plaats daarbij een bijkomende uitleg, indien nodig. Let hierbij op typ- en spellingsfouten. Foutjes ogen slordig, waardoor mensen ook kunnen gaan twijfelen over de netheid van de spulletjes.

 

Gewassen, gestreken en zonder vlekken

Netjes gewassen en gestreken kleertjes of proper afgewassen spulletjes trekken meer aandacht. Bied hierbovenop geen kledingstukken of spullen aan die je zelf niet tweedehands zou willen kopen. Indien je toch versleten of beschadigde kledij of spulletjes wenst te verkopen, wees hier dan eerlijk over in het zoekertje en beschrijf de beschadiging duidelijk.